Venäläinen kreivi Alexander Sergejevitj Stroganoff eli 1733-1811. Kreivi oli tunnettu suurista rikkauksistaan ja vieraanvaraisuudestaan. Stroganoffi suku oli kerännyt omaisuutensa liikemiehinä, esim heillä oli monopooli Siperian kauppaan.
Kreve Stroganoffin kalliit tavat ja tuhlaavaisuus oli laajalti tiedossa ja hän seurusteli sen aikaisten digniteettien kanssa. Hänen keittiönsä oli kuuluisa ympäri eurooppaa, siellä työskenteli ranskalaisia keittiömestareita ja kokkeja.
Yksi makuelämyksistä kuitenkin yli-eli niin venäläisen tsaari kauden ja sisällissodan oli Pihvi Stroganoff. Yksinkertainen ruoka, jota silti on vuosien varrella pahoinpidelty tuntemattomaksi asti. Välillä näkee makkarakastiketta tomaatilla jota kutsutaan stroganoffiksi. Mutta ainut aito on pihvi ja kuten moni resepti kertoo, naudanlihalla.
Myöskin on kiisteltyä kuuluuko olla tomaatti vai ei, katsoessa monia reseptejä näkee että noin puolissa niistä on tomaattipyreetä ja puolissa ei. Siitä huolimatta kuuluu jokaiseen sinappia ja venäläistä smetanaa.